Petrobras sänks till skräpstatus

Bara en dag efter att Standard & Poors sänkt kreditbetyget för Brasilien kommer nu även en sänkning av det statsägda oljebolaget Petrobras.

S&P sänker bolagets kreditbetyg med två steg till skräpstatus med negativa utsikter, rapporterar Seeking Alpha.

Sedan tidigare har Moody’s sänkt Petrobras till skräpstatus medan Fitch ligger ett snäpp högre men med negativa utsikter. En del analytiker bedömer att sänkningen från S&P kan medföra att Petrobras måste dra ned på sina investeringsplaner framöver, skrev Bloomberg under gårdagen.

S&P nedgraderar samtidigt runt 30 andra statsägda bolag i Brasilien, bland annat Eletrobras.

Att Brasilien och nu även flera av landets statsägda bolag har kreditbetyg på skräpnivå innebär att det blir dyrare och svårare att låna upp pengar.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här