Pfizer höjer prognos – aktien stiger

Det amerikanska läkemedelsbolaget Pfizers resultat för det tredje kvartalet 2019 var bättre än väntat och bolaget höjer sin helårsprognos.

Pfizer spår att justerad vinst per aktie blir 2:94-3:00 dollar 2019, jämfört med tidigare prognos som var 2:76-2:86. Enligt Bloomberg Data låg snittestimatet på 2:82 dollar för helåret.

Intäkterna för året väntas nu enligt bolaget hamna inom intervallet 51,2-52,2 miljarder dollar. Tidigare prognosintervall var 50,5-52,5 miljarder dollar. Här låg analytikerkonsensus på 51,43 miljarder.

Pfizer-aktien steg i förhandeln efter att rapporten släpptes.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här