Platzers vinst stiger

Fastighetsbolaget redovisar en ökad vinst för fjolårets fjärde kvartal.

Platzer redovisar ett förvaltningsresultat på 51 miljoner kronor (37) för det fjärde kvartalet 2014.

Driftsöverskottet var 97 miljoner kronor (84).

Hyresintäkterna var 131 miljoner kronor (117).

Värdeförändring på förvaltningsfastigheter var +167 miljoner (+85) medan värdeförändringen på finansiella instrument var -76 miljoner (-6).

Nettoresultatet uppgick till 108 miljoner kronor (101), motsvarande 1,13 kronor per aktie (1,32).

”Väl genomförda utvecklingsprojekt, förbättringar i kassaflöde från löpande verksamhet, bra fastighetsaffärer samt en allt hetare transaktionsmarknad med nedåtgående direktavkastningskrav innebär rejäla förändringar i fastighetsvärde på en del av våra fastigheter under 2014. Extra glädjande är att så mycket som 70 procent av värdeförändringarna har skapats genom vårt egna arbete”, skriver vd P-G Persson i sin bokslutskommentar.

Utdelningsförslaget för 2014 är 0,75 kronor per aktie (0,60).

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.