Plötsligt fall i Bioarctics aktie efter studierykten

Forskningsbolaget Bioarctics aktie föll plötsligt med 10 procent strax före 13.30 på fredagen. Anledningen kan vara en artikel från Stat News, som med hänvisning till dokument från fas 3-studien med lecanemab skriver att en patient dött till följd av behandlingen.
Plötsligt fall i Bioarctics aktie efter studierykten - bioarctic-700_binary_6952445.jpg

Bioarctics partner Eisai uppges inte hålla med slutsatserna från en utredare och pekar på att det kan bero på andra faktorer än läkemedlet, enligt de dokument Stat News tagit del av.

Bioarctics IR-chef Oskar Bosson säger till Finwire att det inte är orimligt att tänka sig att patienter har avlidit under studiens gång och pekar på att de är gamla, att de lider av en allvarlig sjukdom och det stora antalet patienter som deltar. Han förtydligar att dödsorsaker i studier utreds noggrant, och att data kring detta kommer bli kända när fullständiga studieresultat släpps.

Fullständiga resultat från den 1 795 personer stora fas 3-studien mot tidig Alzheimers sjukdom kommer presenteras av Bioarctics samarbetspartner Eisai den 29 november.

I slutet på september presenterade Eisai att studien uppnått såväl primära- som sekundära effektmått, vilket fick Bioarctics aktie att rusa över 200 procent.

Amerikanska läkemedelsboalget Biogen, som har ett samarbetsavtal avseende lecanemab med Eisai, handlades ned som mest ett par procent i den amerikanska förhandeln. Även där har det skett en återhämtning och aktien väntas öppna ned 0,4 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.