Plusöppning väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagens handel på plus efter att dagen före ha stängt uppåt för första gången innevarande vecka.
Plusöppning väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Vid 8.30-tiden var terminerna för tyska DAX- och franska CAC 40-index upp med 0,3 procent. IG:s förhandel indikerade samtidigt en uppgång på 0,4 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index.

I USA återhämtade börserna på torsdagen en del av en tidig nedgång, men stängde svagt nedåt. De asiatiska börserna har mestadels gått ned på fredagen. Fanuc, som är en ABB-konkurrent inom robotområdet, gick mot strömmen i Tokyo efter en höjd rekommendation.

På råvarumarknaden noterades oljan till något lägre priser på fredagsmorgonen och Brent-oljan i första termin handlades kring strax under 62:30 dollar fatet vid 8.30-tiden. Basmetallerna har legat lätt uppåt.

Bussoperatören Nobinas rapport visade ett rörelseresultat på 156 miljoner kronor för sitt andra kvartal, juni-augusti, i det brutna räkenskapsåret. Nettoomsättningen låg på 2.528 miljoner kronor, motsvarande en försäljningstillväxt på 13,7 procent. Siffrorna var i linje med analytikerförväntningar i Bloomberg News enkät inför rapporten.

Bland morgonens nyheter märks också att Saab Kockums drar sig ur tävlingen om att leverera sex nya ubåtar till den indiska marinen, enligt Dagens Industri som hänvisar till nyhetssajten The Print.

Nordea meddelar att det blir kapitalmarknadsdag i London på fredagen den 25 oktober 2019, dagen efter att storbanken släpper sin rapport för det tredje kvartalet. Kapitalmarknadsdagen kommer bland annat att avhandla bankens strategiska inriktning samt nya finansiella mål.

Rekommendationer

* Credit Suisse höjer sin rekommendation för SHB till outperform från underperform. Riktkursen höjs till 101 från 87 kronor.

* För Nordea sänker Credit Suisse sin rekommendation till neutral från outperform. Riktkursen minskas till 6:70 från 7:90 euro.

* Danske Bank återupptar sin bevakning av Getinge och sätter då rekommendationen till sälj. Riktkursen sätts till 115 kronor, cirka 20 procent lägre än torsdagens stängningskurs.

* Nordea Markets återupptar bevakning av förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs med rådet behåll. Bankens ”fair value” är 122 kronor.

* SEB Equities höjer riktkursen för Indutrade till 261 kronor från 231 kronor. Rådet behåll upprepas, enligt Bloomberg.

* För Thule drar SEB Equities ned riktkursen till 215 kronor från 230 kronor. Rekommendationen köp ligger kvar, enligt Bloomberg.

På fredagen är det handelspremiär på Nasdaq First North för forskningsbolaget Lipidor. Nyemissionen tecknades till 540 procent och tillförde 25 miljoner kronor. Lipidor avser bli framgångsrika inom hudläkemedelsområdet genom att göra om befintliga läkemedel till sprayform med bolagets teknik där en av fördelarna är att man inte behöver smörja in läkemedlet på huden, förklarade bolagets vd Ola Holmlund i en TV-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Djurhälsobolaget Panion har sin sista handelsdag på Spotlight efter att ha köpts upp av Combigene.

Ett antal fastighetsrelaterade aktier handlas från och med fredagen utan rätt till kvartalsvis utdelning, bland dem Fast Partner, Kungsleden, Klövern och Sagax.

Makroagendan

* SCB: detaljhandel augusti kl 9.30

* SCB: Sveriges ekonomi, statistiskt perspektiv 2 kv kl 9.30

* EMU: barometerindikator september kl 11.00

* EMU: indikator företagsklimatet september kl 11.00

* USA: privatkonsumtion och inflation (PCE) augusti kl 14.30

* USA: order varaktiga varor (prel) augusti kl 14.30

* USA: Michiganindex (def) september kl 16.00

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets