Pokémon lyfter Nintendo

Nintendo har haft en riktigt positiv julimånad och försäljningen av dess bärbara spelkonsol 3DS var upp 80 procent jämfört med samma månad förra året. Även spelen Pokémon Omega Red och Pokémon Alpha Sapphire noterade ökningar på över 80 procent, skriver Techcrunch.

Men det är inte bara nyare Pokémon-spel som säljs som aldrig förr. Även Pokémon X och Y som släpptes hösten 2013 noterade försäljningsökningar på över 200 procent.

Sannolikt är det ökade intresset för Pokémon-franchisen pådrivet av succén för mobilspelet Pokémon Go. Just där tjänar dock Nintendo inte några större pengar då spelet är framtaget av ett annat företag, Niantic. Nintendo får visserligen royalties, men det japanska företaget uppgav för ett tag sedan att man ser en begränsad påverkan på vinsten från just Pokémon Go.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.