Powell ser lång och osäker återhämtningsväg

Federal Reserve-chefen Jerome Powell har i ett tal uppgett att det kommer att ta över ett år för ekonomin att återhämta sig från sviterna av coronaviruset. Det sade han i en intervju med klassiska CBS 60 Minutes under söndagen.
Powell ser lång och osäker återhämtningsväg - jerome-powell-federal-reserve-700_binary_6949018.jpg

Powell utesluter inte att det kan dröja till slutet av nästa år, men han betonade att Federal Reserve inte heller har en aning givet osäkerheten.

Om det inte sker ett andra utbrott räknar Powell med att den amerikanska ekonomin sakta kan börja att återhämta sig under det andra halvåret i år. Han flaggar också för att det kanske inte blir ett fullt återhämtat konsumentförtroende förrän det finns ett vaccin på plats.

Powell uppgav att det inte går att sätta ord på det genomlidande som folket just nu går igenom.

“Men jag säger så här: I det långa perspektivet, eller till och med i det medellånga perspektivet, så skulle jag inte spela mot den amerikanska ekonomin.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.