Procter & Gamble-chefen får kapad bonus

Procter & Gambles chef A.G. Lafley kommer inte att få sin vanliga bonus när han nu inte nått tillväxtmålet för året. Det visar ett dokument som lämnats in till amerikanska finansinspektionen.

Det går dock inte någon nöd på SCA-konkurrentens vd-lön. Hans kompensation för räkenskapsåret, som avslutades i juni, var 18,3 miljoner dollar, motsvarande nära 155 miljoner kronor. En nedgång med 6,2 procent jämfört med fjolåret.

För året var målet en organisk tillväxt om 3 procent och en vinsttillväxt per aktie om 5 procent. Vinsten per aktie sjönk dock 2 procent.

Lafley gjorde comeback som vd i Procter & Gamble 2013. Det var andra gången som han tog över rodret för företaget. Men i november är det slut. Då skall han ta över klubban och lämna över vd-rollen till David Taylor.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.