Prostatype Genomics faller i premiärhandeln

Prostatype Genomics började idag den 3 november att handlas på Nasdaq First North.
Prostatype Genomics faller i premiärhandeln - provror-900
Foto: Henrik Montgomery/TT
Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades. Bolaget tillfördes 37,5 miljoner kronor före emissionskostnader och fick 1 400 nya aktieägare.
Prostatype är ett gentest som finns tillgängligt för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer.

Bolaget emitterades units, där varje unit bestod av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen var 9,65 kronor per unit och aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 8,50 kronor som högst betalt och 6,998 kronor som lägst betalt. Klockan 10:00 var senast betalt 7,39 kronor. Aktier för 2,3 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 1 krona senast betalt. Värdet på en unit motsvarar därmed 8,39 kronor, vilket är 13 procent lägre jämfört med teckningskursen på 9,65 kronor för en unit.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets