Putin signerar ny rysk medielag

Rysslands president Vladimir Putin signerade i går, onsdag, motionen om den nya lag som ska sätta gränser för utländskt ägande i ryska mediebolag. Det rapporterar den ryska nyhetstjänsten Itar-Tass.

Enligt den nya lagen ska en 20-procentig gräns införas för utländska ägarandelar. Förslaget godkändes i parlamentets överhus den 1 oktober. Den nya lagen träder i kraft den 1 januari 2016, men mediebolagens ägare har fram till och med den 1 februari 2017 att justera sina ägarandelar. Senast den 15 februari ska bolagen skicka in dokument över ägare och finansiärer till Roskomnadzor, som styr över ryska massmedier.

Svenska MTG, som är storägare i Ryska CTC Media, är ned 1,1 procent på börsen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.