Ranplans storägare lämnar budpliktsbud med 5% rabatt

Ranplans storägare Per Lindberg har via det helägda bolaget Goldcup/Per Lindberg Bidco, lämnat ett budpliktsbud på 1,20 kronor per aktie.
Ranplans storägare lämnar budpliktsbud med 5% rabatt - ranplan 2
Foto: Ranplan

Erbjudandet motsvarar en rabatt på cirka 5,5 procent jämfört med senaste stängningskursen.

Acceptperioden för erbjudandet väntas inledas den 20 februari och avslutas omkring den 19 mars.

Budpliktsbudet utlöstes när Lindberg informerade den 18 december om att han hade utökat sitt ägande i Ranplan till 54,8% av aktierna och rösterna. Sedan dess har han ingått avtal med aktieägare utanför EES om att förvärva ytterligare cirka 11,1 miljoner aktier för 1,20 kronor styck, vilket ger honom ett sammanlagt ägande på 78,32 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Styrelsen i Ranplan kommer att utvärdera erbjudandet, samt inhämta ett värderingsutlåtande från en oberoende expert. Styrelsen kommer att ge sin uppfattning om erbjudandet senast två veckor före acceptperiodens utgång.

EES är en förkortning för det europeiska ekonomiska samarbetsrådet och omfattar alla länder inom EU samt EFTA, vars medlemmar är Island, Lichtenstein, Norge och Schweiz.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.