Regeringen vill avveckla Bromma flygplats

Regeringen vill lägga ned Bromma flygplats, rapporterar SVT.se.
Bromma flygplats
Bromma flygplats Foto: TT
Regeringen har tillsatt en utredning för hur flygplatsen ska avvecklas så snart som möjligt och samtidigt undersöka hur kapaciteten på Arlanda kan utvidgas.

Bromma flygplats framtid har de senaste åren väckt het debatt. Under pandemiåret 2020 kom Swedavia med en rapport som slog fast att det inte längre var ekonomiskt motiverat att driva flygplatsen vidare. Nu meddelar alltså regeringen att man går på Swedavias linje och vill lägga ner Stockholmsflygplatsen, skriver SVT.

Stockholms Handelskammare vill att kapaciteten på Arlanda först stärks väsentligt.

”Vi välkomnar investeringar på Arlanda men som läget är nu saknar Arlanda kapacitet att svälja Brommas trafik. Om man på allvar avser gå vidare med det här beskedet måste kraftfulla investeringar i Arlanda ske direkt. Givet Arlandas begränsningar riskerar en situation i närtid när vi saknar kapacitet för flyget. Det vore katastrofalt för Sverige”, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert hos Stockholms Handelskammare.

Nedläggningen av Bromma flygplats skapar möjligheter till att bygga bostäder, uppger Märta Stenevi (MP) i SVT:s 30 minuter.