Regeringens välfärdskommission lägger fram förslag för att möta digitaliseringen

Regeringens välfärdskommission lägger fram förslag med fokus på att förbättra styrningen i välfärden samt för att möta digitaliseringen.
Regeringens välfärdskommission lägger fram förslag för att möta digitaliseringen - andersson-ygeman-900
Finansminister Magdalena Andersson (S) och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) hållen med pressträff med Välfärdskommissionen i Rosenbad. Foto: Jonas Ekströmer / TT
“Vi ska öka graden av digitalisering på ett sätt som är enkelt för medarbetarna”, säger finansminister Magdalena Andersson under den digitala pressträffen.

Initiativet ska leda till bättre service för medborgarna och bättre arbetsmiljö för medarbetarna.

Det finns en stor förväntan bland medborgarna om en ökad digitaliseringsgrad i den offentliga sektorn, uttrycker digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Det handlar om att införa gemensamma standarder bland kommuner och regioner för att minska dubbelarbete och IT-krångel. Idag finns det exempel på att det inte riktigt fungerar, enligt Magdalena Andersson.

Hon påpekar att satsningarna ska vara kostnadseffektiva, med största möjliga effekt per skattekrona. Ett samordnat digitaliseringsarbete förväntas även bidra till att minska kostnader.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.