Riksbanken ingår i grupp som ska utreda digital valuta

Riksbanken, ECB och centralbankerna i Kanada, England, Japan och Schweiz har tillsammans med BIS bildat en grupp där de kommer att dela sina erfarenheter av arbetet med att utreda en möjlig digital valuta, utgiven av respektive centralbank.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Gruppen kommer att utvärdera olika användningsområden för CBDC (central bank digital currency); ekonomiska, funktionella och tekniska designval, inklusive möjligheterna till gränsöverskridande användning och dela kunskap om framväxande teknik”, heter det i pressmeddelandet.

Gruppen leds gemensamt av Benoît Cœuré, chef för BIS Innovation Hub, och Jon Cunliffe, vicechef på Bank of England och ordförande i CPMI. Gruppen består av seniora representanter från de deltagande organisationerna. Riksbanken representeras av Cecilia Skingsley, som lett arbetet med e-kronan i Sverige.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.