Riksgälden lånar 13 miljarder kronor på 25 år

Riksgälden lånade på onsdagen upp 13 miljarder kronor till en ränta på 0,53 procent i den planerade emissionen av en ny 25-årig statsobligation. Den nya obligationen har den längsta löptiden av de lån som utgör Sveriges statsskuld. Det framgår av ett pressmeddelande.
Riksgälden lånar 13 miljarder kronor på 25 år - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg
Totalt deltog 55 investerare med en budvolym på 44,5 miljarder kronor i emissionen som genomfördes som en syndikering. Det innebär att en grupp banker sålde obligationen till villkor som Riksgälden godkänt. Obligationen prissattes till 14 baspunkter under den svenska swappräntan.

”Med den 25-åriga obligationen förlänger vi räntekurvan för svenska statsobligationer. Intresset för att delta i introduktionen var stort, vilket bidrog till en förmånlig prissättning för staten”, säger Johan Bergström, tillförordnad upplåningschef på Riksgälden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco