Robinhood-handlare slänger sig över utbombade bolag

Nätmäklaren Robinhoods kunder har varit extremt riskvilliga under coronakrisen.
Foto: Rick Rycroft/TT

Köpen har främst haglat över bolag som antingen riskerar att gå konkurs eller varit helt utbombade på börsen under rådande omvärldssituation.

Köpexempel som lyfts fram på konkurssidan är biluthyraren Hertz, där miljardären Carl Icahn nyligen sålt sina 39 procent med stor förlust, och varuhuskedjan JC Penney.

Båda aktier klättrade över 95 procent på måndagen.

Ännu bättre gick det för Chesapeake Energy och GNC, båda nära att ansöka om konkursskydd, som avancerade 182 respektive 106 procent samma dag.

Beteendet på börsen har förvånat många, däribland Bloombergs Joe Weisenthal.

”Jag har sett många ovanliga mikrobubblor över åren. Men jag tror inte att jag någonsin hade träffat rätt med att ”konkurs” skulle bli en spännande investeringstema”, skrev han på Twitter.

Förutom de konkurshotade bolagen har även flygbolag, kasino och hotell varit på köptapeten. Samtliga har gått urdåligt på grund av stor påverkan från coronapandemin. Men privatspararna har vågat ta riskerna vilket gett snabba och höga avkastningar när det kommit positiva besked. Ett exempel är en handlare som tog tillfället i akt och tjänade sig en fin slant efter att American Airlines sagt att de ökar sina flyg över sommaren.

Spararna bottenfiskar i kurskollapser

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här