Robinhood vill fortfarande gå till börsen – kan göra SPAC-affär

Nätmäklaren Robinhood vill fortfarande gå till börsen, antingen genom en traditionell börsnotering eller genom ett SPAC-avtal. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.
Robinhood
Foto: Patrick Sison/TT
Robinhood har planerat för en börsnotering i maj sedan åtminstone slutet av förra året, enligt källor. Planen har inte förändrats, men man kan komma att ändra på timingen av den. Chefer på bolaget har varit så fokuserade på att hantera den nuvarande krisen inom bolaget att börsnoteringsplanerna hamnat i bakgrunden.

Oavsett hur man väljer att gå till börsen så skulle en börsnotering kunna göra det enklare med kapitalanskaffningar för att möta eventuella regulatoriska utmaningar i framtiden, enligt källorna.

Det blev känt nyligen att nätmäklaren har rest ytterligare 2,4 miljarder dollar från sina aktieägare. Pengarna kommer ge nätmäklaren mer säkerhet mot clearinghusen som kräver finansiell uppbackning för den enorma transaktionsvolymen som tillkommit i bland annat Gamestop-aktien den senaste tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG