Safello och Avanza ingår avsiktsförklaring kring samarbete inom kryptovalutatjänster

Kryptobolaget Safello och nätmäklaren Avanza har tecknat en avsiktsförklaring avseende ett potentiellt samarbete inom kryptovalutatjänster. Det framgår av ett pressmeddelande.
Avanzas VD Rikard Josefson.
Avanzas VD Rikard Josefson. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT
Ambitionen är att se ifall det går att distribuera Safellos tjänster via Avanzas plattform.

”Vi är stolta över att utvärderas som en potentiell partner till Avanza för deras eventuella kryptoerbjudande. Safellos ”Crypto-as-a-Service” för finansiella institutioner bygger på nio års erfarenhet som innefattar regelefterlevnad, förvaring och handel med krypto. Om ett samarbete ingås med Avanza, som är den marknadsledande handelsplattformen i Sverige, ger det Avanza förutsättningar att möjliggöra handel i kryptovalutor via Avanzas plattform på ett säkert och ansvarsfullt sätt”, säger Frank Schuil, vd och medgrundare av Safello.
Avanza pekar på att direkthandel i kryptotillgångar är något som efterfrågas av kunderna.

”Vi är fortfarande i ett mycket tidigt stadium av ett eventuellt samarbete och kommer att återkomma med mer information när vi har kommit längre”, säger Avanzas VD Rikard Josefson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.