Sälj tillverkare på toppen

ANALYS Hanza vill vara kundernas strategiska tillverkningspartner, men riskerar att bli deras buffert när konjunkturen nu toppar.

SÄLJ Den erfarna ledningen och styrelsen, med bland annat Systemairs grundare Gerald Engström som ledamot och största ägare, har höga ambitioner för hur Hanza ska förvärva sig fram och högre i värdekedjan inom den generellt svaglönsamma kontraktstillverkningsbranschen.

Utifrån svagare makrosignaler, inte minst från Europas industrimotor Tyskland, utgår Affärsvärlden ifrån att konjunkturen viker i år. Med en börsvärdering samt balansräkning som endast håller för en mild konjunkturnedgång har Affärsvärlden dock svårt att se anledningen att spela konjunkturroulett i just Hanza i det läget.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Risk för konjunktursmäll. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.