Sänkt kreditbetyg för Brasilien

Kreditvärderingsföretaget Fitch sänker Brasiliens kreditbetyg till BBB-, från tidigare BBB. Utsikterna för kreditbetyget är negativa.

Sänkningen av betyget återspeglar landets stigande statsskuldsbörda, ökade utmaningar för finanspolitisk konsolidering och en försämring av den ekonomiska tillväxten, enligt Fitch. Det framgår av ett pressmeddelande.

Landets budgetunderskott förväntas försämras till nästan 9 procent av BNP under 2015 och bedöms hamna på nivåer över 6 procent av BNP under 2016-2017.

Brasiliens BNP förväntas minska med 3 procent i år och med ytterligare 1 procent 2016, innan en blygsam tillväxt uppnås under 2017. Riskerna uppges dessutom vara klart på nedsidan.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.