Savelend ska noteras på First North under andra kvartalet

Låneförmedlaren Savelend Credit Group uppger i ett pressmeddelande sin avsikt om att börsnoteras på First North under andra kvartalet 2021.
Börsnotering

Bolaget har valt Corpura Fondkommission som finansiell rådgivare inför noteringen.

Tidigare har det rapporterats om att Savelend ska börsnoteras någon gång under 2021. Nu står det klart att listningen blir av under nästa kvartal.

Savelend har cirka 45 anställda med kontor i Sverige, Finland och Polen. Verksamheten utgår från investeringsplattformen Savelend och faktureringsplattformen Billecta.

”Huvudsyftet med börsintroduktionen är att accelerera Savelends tillväxt, såväl organiskt som via förvärv. Kapitalet från emissionen kommer framför allt att användas till expansion över landsgränserna för både investerings- och faktureringsplattformen. Vi kan snabbt uppnå en lönsam tillväxt genom att expandera Billectas faktureringsplattform genom att följa med befintliga kunder till fler länder då plattformen redan delvis är anpassad för detta”, säger Ludwig Pettersson, grundare och VD för Savelend.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.