SBB får in 2,1 miljarder kontant från Brookfield

Fastighetsbolaget SBB har genomfört den andra delen av affären med Brookfield, innebärande att bolaget erhöll ytterligare 2,1 miljarder kronor kontant. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ilija Batjlan SBB
SBB:s Ilija Batjlan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

SBB kommunicerade den 30 november i fjol en ovillkorad försäljning avseende en andel om 49% av sin portfölj inom social infrastruktur för utbildning till Brookfield för 9,2 miljarder kronor med tilläggsköpeskillingar om upp till ytterligare 1,2 miljarder kronor.

Affären genomförs i tre delar där den första delen genomfördes den 18 januari i år, varigenom SBB erhöll 6,6 miljarder kronor i kontant betalning. Den andra delen av affären genomfördes idag och SBB erhöll ytterligare 2,1 miljarder kronor i kontant betalning. Försäljningslikviden kommer att användas till att minska bolagets skuldsättning.

Den resterande betalningen från Brookfield kommer att ske efter att SBB:s interna omstrukturering av fastigheter med ett värde om 1,7 miljoner kronor har slutförts. Bolaget förväntar sig att den interna omstruktureringen är klar innan sommaren.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco