Scandi Standard ökar vinsten

Kycklingbolagets vinst före skatt ökade ordentligt för årets första kvartal. Omsättningen minskade dock på grund av ett avslutat norskt kontrakt.

Scandi Standard redovisar 54 miljoner kronor (35) i resultat före skatt för det första kvartalet 2015.

Rörelseresultatet uppgick till 68 miljoner kronor (70).

Resultatet efter skatt blev 42 miljoner (29) kronor eller 0,69 kronor (0,59) per aktie.

Omsättningen landade på 1.310 miljoner kronor (1.353).

Scandi Standard rapporterade ”god försäljningstillväxt” i Sverige, oförändrad försäljning i Danmark och en minskad försäljning i Norge.

”Försäljningsnedgången i Norge berodde på att kontraktet med Ica Norge avslutades den 1 april 2014 och att den norska marknaden försvagades under kvartalet, vilket till viss del motverkades av nya produktlistningar och ökad försäljning till befintliga och nya kunder. Exklusive ICA-kontraktet ökade nettoomsättning i Norge under kvartalet med 3 procent”, skriver vd Leif Bergvall Hansen i delårsrapporten.

”Jag är också mycket nöjd med att vi den 22 maj tecknade ett nytt leveransavtal med Coop Norge, som även omfattar de butiker som nyligen förvärvades från ICA Norge. Detta väntas leda till en merförsäljning på 250 miljoner norska kronor årligen med successiv upptrappning från augusti 2015”, skriver han vidare.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.