Semcon förvärvar it-bolaget Squeed för initialt 61 miljoner kronor

Teknikkonsulten Semcon förvärvar det svenska it-bolaget Squeed som förra året omsatte 105 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 14 miljoner. Det framgår av ett pressmeddelande.
Semcons koncernchef Markus Granlund
Markus Granlund
Semcon betalar initialt 61 miljoner, varav 56 miljoner kontant och 5 miljoner med egna aktier. Det kan även bli tal om tilläggsköpeskillingar om maximalt 39 miljoner om rörelseresultaten under 2021-2023 överstiger vissa basnivåer.

”Squeed är ett strategiskt viktigt förvärv som ger oss ytterligare nästan hundra fantastiska kollegor såväl som nya spännande kunder. Det ska bli oerhört inspirerande att få arbeta tillsammans för att på ett ännu bättre sätt stötta våra kunders digitala omställning”, säger Markus Granlund, VD på Semcon.

Semcon bedömer att förvärvet ger en positiv påverkan på vinst per aktie under 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.