SHB: Attraktiv värdering – köp

Handelsbanken upprepar köp för Duni som beskrivs som en intressant defensiv aktie med en attraktiv värdering, enligt en analys.

P/e-talet är 15 gånger 2020 års förväntade vinst och det som ger ytterligare stöd åt aktien är den solida Q4-rapporten. Den innehöll bland annat ett underliggande rörelseresultat som var 45 procent högre till 199 miljoner kronor.

”Detta är ett nytt rekordresultat för Duni och det var 13 procent högre än våra prognoser. Den starka resultatutvecklingen fick stöd av lägre kostnader för råvaror, främst billigare pappersmassa”, skriver Handelsbanken som ser potentialen som fortsatt god under året och höjer därför vinstprognosen med tre procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.