SHB: MTG:s nästa kvartalsrapport kan vara en kurstrigger

MTGs nästa kvartalsrapport den 4 november kan vara en potentiell kurstrigger för bolaget. Den efterföljande rapportkonferensen ses även fram emot, skriver Handelsbanken i en analys där riktkursen höjs till 150 kronor (125,40). Köprekommendationen upprepas.
MTG
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Analytikernas långsiktiga syn på MTG är att de ska vara som kittet i ekosystemet för e-sport där de ska sammanbinda lag med fansen och möjliggöra för ägare av innehåll att kommersialisera deras spel.

Vidare menar de att e-sportverksamheten kommer att bli mer professionell och lönsam med tiden samtidigt som demografin och den snabba tillväxten för branschen kommer att gynna bolaget på längre sikt. Mer omfattande sponsoravtal och sändningsrättigheter bekräftar marknadsutsikterna.

Aktien handlas idag upp cirka 4,7 procent till runt 128 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.