SHB: Verkstadssektorn handlas till rekordhöga multiplar – men marknadsfundamenta har förändrats

Verkstadssektorn handlas idag till rekordhöga multiplar om ev/ebit 15,5 på framåtblickande siffror, men å andra sidan uppges marknadsfundamentan vara förändrad med rekordlåga räntor. Det skriver Handelsbanken i en sektoranalys.
SHB: Verkstadssektorn handlas till rekordhöga multiplar – men marknadsfundamenta har förändrats - abb-verkstad-affarsvarlden-700_binary_6876340.jpg
De senaste kvartalsrapporterna ger stöd för bankens syn på gruvcykeln och förbättringar inom lastbilssektorn. Handelsbanken föredrar kvalitetsbolag med mellancyklisk exponering över tidigt-cykliska bolag.

Där ingår bolag som Autoliv, Epiroc, Sandvik, Veoneer och Volvo som har en köprekommendation från analysavdelningen.

”Nuvarande konsensusprognos för verkstadssektorn är att försäljningen kommer att studsa upp med i genomsnitt 8% under 2021, efter att ha minskat med 13% under 2020. Försäljningen under 2021 väntas bli 6% lägre än under 2019”, skriver SHB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco