Shkreli gör exit

Den forna hedgefondförvaltaren Martin Shkreli har nu sålt samtliga sina  aktier i KaloBios, ett bolag som han tidigare varit vd för.

Shkreli hamnade rejält i blåsväder förra året då han som vd för  bioteknikbolaget Turing Pharmaceuticals köpte rättigheterna till medicinen  Daraprim och sedan höjde priset med 5.556 procent. Han blev i medierna i  samband med händelsen utsedd till ”den mest hatade mannen i Amerika”.  Frågan om prissättning på läkemedel blev också en stor politisk fråga i  USA.

I december blev han arresterad anklagad för aktiebedrägerier. Han avgick  senare som vd för Turing och även som vd för Kalos Bios. Kalos Bios sökte  senare konkursskydd.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.