SKF:s vd: ”Förstår inte kursnedgången”

SKF-chefen Alrik Danielson planerar att köpa fler aktier i kullagertillverkaren i framtiden.

Kullagertillverkaren SKF redovisade ett rekordkvartal när bolaget presenterade tredjekvartalsrapporten under torsdagen.

– Vi har kommit in med ett rekordkvartal för q3 och jag tycker verkligen vi har jobbat bra, säger Alrik Danielson i ett samtal med Affärsvärlden.

Rörelseresultatet under kvartalet nådde 2,6 miljarder kronor, 0,6 miljarder högre än under motsvarande kvartal under 2017. Resultatet är därtill det högsta rörelseresultat som SKF någonsin har haft under ett tredje kvartal.

Men ett rekordresultat räckte inte för börsen, som vid lunchtid på fredagen, ett dygn efter att rapporten presenterades , hade sänkt SKF-aktien med cirka 10 procent.

– Jag förstår inte. Jag kan inte tro annat än att det är allmän oro som har sänkt aktiekursen, kommenterar Alrik Danielson.

Är det köpläge?

– Folk får fatta sina egna beslut men jag kan konstatera att SKF är solitt.

Ska du köpa aktier?

– Jag äger mycket aktier. Jag kommer att äga mer aktier i framtiden, säger SKF-vd:n Danielson.

Alrik Danielson äger i dag 26 000 aktier i SKF till ett värde av drygt 3,5 miljoner kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.