Snabbväxaren har mer att ge

Zalando växer snabbt på en marknad som väntas visa hög tillväxt i många år framöver. Aktien är ett intressant tillväxtcase.

Tyska Zalando är ett e-handelsbolag inriktat på modekläder och ingår i familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik. I våras valde ägarna att dela ut Zalando och notera aktien på Frankfurtbörsen. Kinnevik kvarstår dock som största ägare i bolaget med 31,8 procent av aktierna. En investering i Kinnevik ger således viss exponering mot det växande e-handelssegmentet, där även Rocket Internet ingår, men även en stor del telekomverksamhet via innehaven i Tele 2 och Millicom. För den som söker en ren exponering mot den växande e-handelsbranschen är en direktinvestering i Zalando ett bättre val.

Med rötter i skobranschen har Zalando växt till den största internetbaserade modebutiken i Europa. Bolaget grundades 2008 av de båda entreprenörerna Robert Gentz och David Schneider som sedan slog sig ihop med den nuvarande vd:n Rubin Ritter 2010. Det var också startskottet för en expansiv period med lansering av kläder och geografisk expansion i Europa. Sortimentet utgör i dag både kläder och skor. Kvinnor står för 75 procent av omsättningen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco