Söderberg & Partners lyfter betyget för nordiska aktier – har positiv syn på börsen

Söderberg & Partners ser flera signaler som talar för en fortsatt stark aktiemarknad. Det skriver Söderberg & Parters investeringsstrateg Marcus Tengvall i en månadskommentar.
Stockholmsbörsen
Foto: Henrik Montgomery/TT

Söderberg & Parters har taktisk ökat sin riskexponering något efter priskorrigeringen under hösten. Samtidigt lyfts betyget för nordiska aktier till ljusgrönt, från gult, och betyget för räntor sänks ytterligare ett steg till rött, från orange.

“Under sensommaren och hösten såg vi en ökad risk för rekyler och mer oroliga finansiella marknader. Samtidigt var vår grundinställning att eventuella rekyler ses som köptillfällen, givet att marknadsnarrativet inte förändrats markant”, skriver Söderberg & Partners Marcus Tengvall.

Flera signaler talar för en fortsatt stark aktiemarknad, menar han. Konjunkturen är samtidigt stark och signalerna från bolagen under rapportsäsongen talar om en hög efterfrågan, god vinstutvecklingen och att marginalerna försvaras.

“Sammantaget gör det att vi har en positiv syn på aktiemarknaden och behåller vår övervikt”, skriver han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.