Sony bekräftar dataintrång – har drabbat tusentals anställda

Sony Interactive Entertainment, SIE, har drabbats av ett nytt dataintrång, bara några dagar efter att ha utsatts för ett annat intrång.
Sony bekräftar dataintrång – har drabbat tusentals anställda - Sony_Interactive_Entertainment_San_Mateo
Foto: SIE

Det framgår av ett brev till de anställda som sajten Bleeping Computer tagit del av. Sony har efteråt bekräftat intrånget i ett uttalande.

Intrånget upptäcktes den 2 juni och ska ha påverkat den personliga datan hos cirka 6 000 befintliga och tidigare anställda i USA. Det är oklart vad som har stulits, men Sony uppger att intrånget skedde via filöverföringstjänsten MOVEit. Sony har tidigare varit utsatta för stora intrång, bland annat mot Playstation-nätverket 2011 och mot Sony Pictures 2014.

Bolaget blev utsatt för ett intrång också i förra veckan. Då kom hackare åt servrar i Japan som användes för interna tester i underhållnings-, teknik- och tjänsteverksamheten och stal 3,14 GB data.

SIE är en division inom Sony-koncernen och ansvarig bland annat för spelkonsolen Playstation.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets