Sony förvärvar spelutvecklaren Bungie – skaparen av Destiny och Halo

Elektronikjätten Sony har ingått ett avtal om att förvärva den amerikanska spelutvecklaren Bungie, som skapat de välkända titlarna Destiny och Halo. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sony
Foto: AP Photo/Koji Sasahara, File/TT
Köpeskillingen uppgår till 3,6 miljarder dollar och efter transaktionen kommer Bungie fortsatt verka som ett oberoende dotterbolag till Sony, lett av sin nuvarande ledningsgrupp.

Bungie är den ursprungliga skaparen till Halo-serien, vars rättigheter i dagsläget ägs av Microsoft. Under en längre period fram tills 2007 var Bungie nämligen förvärvat och en del av Microsoft-koncernen.

Framöver ska Bungie fortsätta att utveckla speltiteln Destiny 2 samt arbeta på helt nya spelvärldar och IP:n.

Sonys förvärv av Bungie kommer mindre än en månad efter att konkurrenten Microsoft annonserat ett gigantiskt förvärv av Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets