Spelinspektionen förelägger ATG och Kindred-dotterbolag – riskerar viten på en miljon kronor per vecka

Spelinspektionen förelägger de två spelbolagen AB Trav och Galopp (ATG) och Kindred-dotterbolaget Spooniker, då man konstaterar att spelare har kunnat överskrida det högsta tillåtna insättningsbeloppet om 5 000 kronor per vecka. Det framgår av ett pressmeddelande.
Spelinspektionen
Foto: TT
Man förklarar att bolagen är skyldiga att följa spelansvarsåtgärderna i den tillfälliga förordningen som införts med anledning av covid-19.

Enligt föreläggandet ska de nu omedelbart upphöra med överträdelsen. Föreläggandet är förenat med ett vite på en miljon kronor för varje påbörjad vecka som det inte följs.

Det är kända namn i branschen. Spooniker tillhandahåller spel på bland annat webbplatserna bingo.se, mariacasino.se och unibet.se medan AB Trav och Galopp står bakom atg.se.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.