Steve Cohen mot hedgefondcomeback

Enligt Wall Street Journal är miljardären Steve Cohen på väg mot en hedgefondcomeback. Tidningen skriver att han ska dra igång en ny sådan på 20 miljarder dollar.

En ny hedgefond på 20 miljarder dollar, motsvarande 175 miljarder kronor, det är vad miljardären Steve Cohen är på väg att dra igång, uppger WSJ.

Under inledningen av 2018 är fonden tänkt att lanseras. Det skulle innebära en comeback för Steve Cohen i branschen. Han har tidigare haft hedgefond SAC Capital. För fyra år sedan erkände han sig skyldig till insiderhandel. Då fick Cohen betala 1,8 miljarder dollar i böter.

Lyckas miljardären att plocka in 20 miljarder dollar till den nya hedgefonden kommer han att passera SAC Capital. Den hade som som mest 16 miljarder dollar under egen förvaltning.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.