Stillfront miljardköper amerikansk spelutvecklare

Gamingbolaget Stillfront köper amerikanska spelutvecklaren Storm8 för en initial köpeskilling om 300 miljoner dollar, motsvarande cirka 2,9 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av den initiala köpeskillingen erläggs 75 miljoner dollar i 1.910.671 nyemitterade aktier och resterande 225 miljoner dollar i kontanter.

Stillfronts gav Carnegie, Swedbank och Nordea att genomföra en riktad emission och under natten till onsdagen stod det klart att bolaget kommer att få in cirka 1,3 miljarder kronor genom riktade emissioner (att det blev fler än en emission har med stämmogodkännanden att göra).

Teckningskursen i de riktade emissionerna blev 381 kronor. På tisdagen stängde aktien på just 381 kronor efter en nedgång på runt 3 procent under dagen.

”Styrelsen i Stillfront konstaterar att intresset för de riktade nyemissionerna var starkt, då den samlade volymen på upp till 3.424.129 aktier kraftigt övertecknades av svenska och internationella institutionella investerare kort efter offentliggörandet av de riktade nyemissionerna, inklusive välrenommerade nya investerare såväl som nuvarande aktieägare”, skriver bolaget.

Stillfront har även säkrat en ny revolverande kreditfacilitet om 1,6 miljarder kronor med en löptid om 3,5 år från Nordea.

Storm8 är en mobil spelutvecklare som grundades 2009. Bolaget har gett ut mer än 50 spel som tillsammans har uppnått över en miljard nedladdningar och över 1 miljard dollar i bruttointäkter.

”Förvärvet av Storm8 passar utmärkt strategiskt för Stillfront. Tillsammans kommer vi att vara marknadsledande i två av de största snabbväxande genrerna i spelindustrin och skapa ett ledande free-to-play powerhouse”, säger Stillfronts vd Jörgen Larsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.