Stockholmsbörsen: Stabil öppning väntas

Stockholmsbörsen väntas starta onsdagen utan större åthävor. Terminerna antyder en lätt positiv inledning på de ledande Europabörserna.

USA-börserna handlades i sidled under hela tisdagen. Dow Jones Industrial Average stängde på +0,1 procent. På den bredare marknaden var S&P 500 oförändrat medan Nasdaq Composite backade 0,3 procent.

Kinas räntor stiger med anledning av spekulation om att centralbanken PBOC kommer att avstå från att öka likviditeten då landet justerar sig mot lägre ekonomisk tillväxt, skriver Bloomberg.

Terminerna indikerar att de ledande Europabörserna kommer att börja dagen med 0,1 procents uppgång.

Affärsvärlden ger rekommendationen köp för Betsson och NGS Group i veckans nummer. För Oriflame är rådet sälj medan det är avvakta på Arise Windpower.

Fastighetsbolagen skulle bli förlorare på en bolagsskattesänkning som finansieras med minskade ränteavdrag. Åt andra sidan väntas fortsatt stigande fastighetspriser under den närmaste tiden, enligt branschundersökningen Fastighetstempen från PWC.

Seamless har tecknat ett ramavtal med Svensk Handel om den mobila betalningslösningen SEQR. Avtalet påstås möjliggöra stora besparingar för Svensk Handels 12.000 medlemsföretag. Varje år kostar det 10 miljarder för svenska handlare att ta emot kortbetalningar.

Tietos affärsverksamhet kring molntjänster har nästan fördubblats sedan förra året och i år väntas molntjänsterna växa till 10 procent av Tietos omsättning. Målsättningarna är aggressiva och år 2015 väntas upp till 25 procent av Tietos omsättning basera sig på molntjänster, enligt ett pressmeddelande.

Oasmia har av Läkemedelsverket fått sin tillverkningsenhet i Uppsala godkänd för tillverkning av cytostatika. Godkännandet avser tillverkning för försäljning inom EU.

Sandvik, MTG och Peab handlas exklusive utdelning om 3,50 kronor, 10,50 kronor respektive 1,80 kronor.

Rapportfloden börjar sina. I dag kommer kvartalsredogörelser från Addtech, Africa Oil, Alltele, Caperio, Götenehus, Nexam och Vostok Nafta.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.