Stockman utvärderar alternativ för Lindex

Finländska mode- och varubolaget Stockmann kommer utvärdera olika strategiska alternativ för ägarskapet i Lindex.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Styrelsen ser en stor potential i Lindex framtida utveckling, och har därför beslutat att undersöka strategiska alternativ för bolagets ägarskap”, skriver Stockmann utan nämna att några av alternativen. Mer information utlovas när “undersökningen framskrider”.

Stockmann, som köpte ut Lindex från Stockholmsbörsen hösten 2007, skriver att koncernens styrelse nyligen klubbade en uppdaterad strategi för Lindex, en strategi som gäller fram till och med 2023.

“Målet är att ytterligare stärka den internationella tillväxten och i synnerhet den digitala transformationen. Lindex har en stark marknadsposition i Norden, en snabbt växande näthandelsverksamhet, ett fungerande och flexibelt butiksnätverk samt en ökande lönsamhet”, heter det.

Av ett separat pressmeddelande framgår att Lindex rörelseresultat under första halvåret 2019 blev 65 miljoner kronor, en ökning med 30 miljoner kronor från motsvarande period året innan.

Försäljningen under samma period minskade med 1,3 procent i lokala valutor. Under andra kvartalet minskade försäljningen med 4,1 procent i lokala valutor.

“Vi liksom branschen har påverkats av en kall vår och vi har dessutom haft en kalendereffekt med påsken. Vi har dock ökat vårt snittköp samt förbättrat vår marginal genom att vi har minskat våra prisnedsättningar. Det visar att vi har stärkt vårt kommersiella modeerbjudande och att vi lyckas i vårt kundmöte” säger Lindex vd Susanne Ehnbåge i pressmeddelandet.

Lindex onlineförsäljning ökade med 29,6 procent under första halvåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.