Storägare försvarar Eniros ex-vd

Eniros storägare Staffan Persson menar att Eniros förre vd Johan Lindgren gjort ett bra jobb med att ställa om Eniro och är även kritisk till Aktiespararnas kritik mot Lindgrens aktieförsäljning.

I måndags meddelades att Eniros vd Johan Lindgren får lämna bolaget och att Stefan Kercza istället kliver in som tillförordnad vd och koncernchef för bolaget.

Staffan Persson menar dock att Lindgren gjort ett bra jobb med att ställa om bolaget, utveckla tjänsterna på nätet och i mobilen samt sänka kostander och amortera skulderna de senaste åren. Det skriver Dagens Industri.

Han är även kritiskt inställd till Aktiespararnas kritik mot Lindgrens aktieförsäljning.

Johan Lindgren sålde i mars i år aktier i det egna bolaget för närmare 3 miljoner kronor och i juli rasade Eniros aktie när resultatet för bolagets andra kvartal presenterades. Aktiespararna har krävt att Finansinspektionen ska utreda om försäljningen var tillåten.

– Det finns alltid privatekonomiska skäl för en försäljning. Johan Lindgren har 35 års erfarenhet av börsen, och jag skulle vara otroligt förvånad om han brutit mot reglerna, säger Persson till DI.

Staffan Persson ökade sitt innehav i Eniro med hela 670 000 aktier i slutet av juli, vilket fått hans ägarandel att gå från 6,9 till 7,6 procent.

Staffan Persson säger att han kan tänka sig ett köpa fler aktier bolaget, men säger också att han aldrig hade köpt aktier i slutet av juli om han vetat att Johan Lindgren skulle få lämna bolaget. 

Eniro-aktien har backat med 17 procent den senaste månaden och med närmare 60 procent sedan årsskiftet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.