Storbanken: 7 aktier som kommer skjuta i höjden

Morgan Stanley tror att företagens vinsttillväxt kommer sakta ned vid mitten av 2018. Men investmentbanken har hittat sju företag som ska förbättra årets resultat rejält.

Investmentbanken spår att företagens vinsttillväxt, som länge har varit en betydande marknadsdrivare, kommer att nå sin topp i mitten av 2018. Då ska den faktiska effekten från den amerikanska skattereformen ha blivit tydligare, och då kommer den positiva effekten redan vara inräknad i företagens prognoser. Ribban för företagens vinster kommer läggas högt, och det kommer förmodligen bli svårt för bolagen att matcha den prognostiserade tillväxten.

Men det är inte bara tråkiga nyheter. Eftersom de bästa företagen kommer fortsätta ha en stark tillväxt kommer de också vara lättare urskilja dessa när övriga marknaden börjar få det svårt.

Under ledning av Morgan Stanleys amerikanska chefsstrateg Mike Wilson har analytiker på investmentbanken valt ut sju aktier som de tror kommer fortsätta ha en god vinsttillväxt.

Här är utdrag från Morgan Stanleys omdömen:

SBA Communications

”SBAC har handlats ner de senaste 12 månaderna, troligen på grund av stundande räntehöjningar och oro för en avmattad bostadsmarknad”, skriver Morgan Stanley om fastighetsbolaget.

Morgan Stanley förväntar en solid, men ändå moderat, guidning för det första två kvartalen 2018. I kombination med positiva kommentarer från ledningen borde detta ge aktien en skjuts på börsen.

Wynn Resorts

”Vi förväntar oss starka resultat från det fjärde kvartalet. Vårat totala ebitda-estimat för sektorn ligger 4 procent över konsensus. I Macau ligger våra ebitda-estimat 6 procent över sektorkonsensus, vilket motiveras av en ökad marknadsandel. Konsensus ser däremot att marknadsandelen minskar”, skriver investmentbanken.

Wynn Resorts grundades i Las Vegas 2002 och är en hotellkedja som är specialiserade på lyxhotell och casinon. Kedjan finns i USA och Asien, bland annat i Macau som ibland kallas Asiens Las Vegas.

Colgate-Palmolive

”Vi tror att Colgate-Palmolive kommer växla upp inom den närmsta framtiden – Företaget redovisade en negativ försäljningsutveckling under största delen av året, men under det fjärde kvartalet har den förbättrats till 7,2 procent”, skriver investmentbanken om det globala hygienvarubolaget.

Public Service Enterprise Group (PEG)

“En ny skattedguidning kommer förmodligen ske vid rapporten för det fjärde kvartalet, vilket borde höja analytikernas estimat. PEG är dessutom väl positionerat för att få in högre vinster från väderrelaterad volatilitet, efter den senaste köldknäppen”, skriver investmentbanken om det amerikanska energibolaget.

Etrade Financial

”Vi förväntar oss att det fjärde kvartalets rörelsemarginal (utan lånekostnader) ska bli 42,1 procent. EFTC kommer också dra stor fördel av skattereformen och kommer högst troligen dela med sig största delen av skattevinsterna till aktieägarna”, skriver Morgan Stanley om Etrade Financial, som är en nätbaserad aktiemäklare.

Align Technology

”Vi förväntar oss ett starkt fjärde kvartal, med 41 procent omsättningstillväxt och 45 procent i årlig tillväxt i vinst per aktie”, skriver Morgan Stanley om bolaget som tillverkar produkter inom tandreglering med hjälp av 3d-teknik.

Lockheed Martin

Lockheed Martins pensionsplan anses kunna ”lyfta vinst per aktie och fria kassaflöden 5 respektive 20 procent. Givet att marknaden oftast värderar defensiva aktier på P/E-tal och avkastning från fria kassaflöden, så borde detta ge aktien en skjuts uppåt”, skriver investmentbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.