Storbritannien ger nya stödmiljarder till företag

Med förhoppning om att klara sig fram till våren får företag verksamma inom detaljhandeln, besöksnäringen och nöjen upp till 9 000 pund per fastighet.
Storbritannien ger nya stödmiljarder till företag - boris-johson-700_binary_6985069.jpg
Premiärminister Boris Johnson meddelade på måndagskvällen att England går in i en ny nationell nedstängning. Med förhoppningen om att nedstängningen ska upphöra i mitten av februari.

Storbritanniens finansminister Rishi Sunak har aviserat nya stöd på totalt 4,6 miljarder pund till kämpande företag efter gårdagens meddelande om nya coronarestriktioner. Det rapporterar Sky News.

Enligt ministeriet kommer företag verksamma inom detaljhandeln, besöksnäringen och nöjen att få upp till 9 000 pund per fastighet. Detta för att klara sig fram till våren.

Premiärminister Boris Johnson meddelade på måndagskvällen att England går in i en ny nationell nedstängning. Liknande den man hade i mars. Den ökade virusspridningen genom den muterade varianten har framkallat beslutet. Johnson sade att förhoppningen är att nedstängningen ska upphöra i mitten av februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco