Stort nederlag för Biden – jättesatsning nedröstad

Den amerikanska presidenten Joe Biden har drabbats av ett stort politiskt bakslag. Senator Joe Manchin (D) uppger att han kommer att motsätta sig sitt partis gigantiska satsning om 2 biljoner dollar på allt från utbildning och hälsovård till klimatet. Det rapportera flera medier.
USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden. Foto: AP Photo/Andrew Harnik, Pool/TT

”Det är ’nej’ på det här lagförslaget”, sade Manchin i Fox News på söndagen.
”Jag har prövat allt”, fortsätter senatorn.

Paketet går under namnet ”Build Back Better”. Givet att senaten har en lika stor andel demokrater som republikaner blir det omöjligt för Biden att driva igenom förslaget. Manchin upprepade flera av sina argument hos Fox News, däribland att han oroar sig för att satsningen kommer att driva inflation men även att han ser frågetecken kring hur satsningen beräknats.

Manchin har haft flera samtal med Biden under den senaste veckan rörande ”Build Back Better”. Senatorn står dock fast vid att han inte kan rösta ”ja” och sedan möta sina väljare i West Virginia.

Biden dras också med negativa opinionssiffror. Sedan i augusti är det fler som är missnöjda med hans arbete på presidentposten än vad som är nöjda. Underskottet har växt till 6,2 procentenheter. Det är bättre siffror än Trump under motsvarande period men väsentligt sämre än exempelvis Obama.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets