Strul i Syncro Groups nyemission: Flyttar fram teckningsperioden

Influencerteknikbolaget skjuter fram teckningsperioden och ger inga klara besked kring när prospektet kommer publiceras. Det ger bilden av bristande strategisk planering runt kapitalanskaffningen.
Strul i Syncro Groups nyemission: Flyttar fram teckningsperioden - Syncro Henrik Sundewall
Syncro skjuter fram teckningsperioden för företrädesemissionen som kan tillföra bolaget 58 Mkr. På bilden syns VD Henrik Sundewall.

Syncro Group skulle ha släppt prospektet för sin företrädesemission av units under gårdagen. I stället meddelar bolaget nu att teckningsperioden skjuts fram.

”Anledningen till att teckningsperioden samt handelsperioden med uniträtter och BTU senareläggs är att prospektet, till följd av administrativa skäl, inte kommer att vara registrerat och godkänt hos Finansinspektionen när teckningsperioden ursprungligen skulle inledas den 12 februari 2024.”

Oavsett vem som är ansvarig för det administrativa strulet är detta en plump i protokollet för emissionen och skickar en signal om att någon part brustit i den strategiska planeringen runt kapitalanskaffningen.

Bolaget kommer med en uppdaterad tidsplan i samband med att prospektet publiceras, vilket datum det blir framgår dock inte.

Syncro siktar på att ta in 58 Mkr och Afv har än så länge hissat tre flaggor för emissionen: ”Kapitalbehov i trängt läge”, ”Dåligt garantiupplägg” och ”Aktien handlas ned till teckningskurs”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets