SvD: Eniro visste att prognoserna kunde vara för höga

Sökföretaget Eniros styrelse och ledning kände till att rådgivare inte trodde att bolaget skulle klara sin prognos, enligt SvD.

Enligt SvD Näringsliv kände både ledningen och styrelsen till att prognoserna som lämnades i februari kunde vara för höga. 2014 beställde Eniros långivare en rapport av bolagets verksamhet. Enligt rapporten väntades Eniro under år 2015 göra ett resultat på knappt 590 miljoner kronor, vilket är nära 10 procent under bolagets egen prognos.

Men bolaget fortsatte som om inget hänt till i onsdags.

Det skriver SvD Näringsliv på fredagen.

Då var vinstvarningen ett faktum.

Albin Rännar på Aktiespararna menar att bolaget kan ha dolt information.

”I så fall har de handlat bedrägligt och det är väldigt allvarligt”, säger han.

Lars-Johan Jarnheimer, ordförande på Eniro, tycker inte att det är konstigt att styrelsen inte lyssnade konsulterna.

–  Vi är de som sitter i bolaget och det är ledningen som tar fram prognosen. De måste med sitt bästa vetande göra det här. De har en god insyn i bolaget, säger han.

Valde ni en optimistisk kalkyl för att få med ägare på nyemissionen?

– Nej. Nej. Absolut inte.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.