Svenska miljardärer agerar på börsen – Douglas köper i Hufvudstaden

Gustaf Douglas, Fredrik Lundberg och Rutger Arnhult har öppnat plånboken under det tredje kvartalet. Det visar Holdings data över hur svenska miljardärer agerat på börsen.
Svenska miljardärer agerar på börsen – Douglas köper i Hufvudstaden - borsen-aktier-2-900 – får ej användas efter sekelskiftet!
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Affärsvärlden har gått igenom hur flera svenska miljardärer agerat på börsen under det tredje kvartalet. Balder-toppen och investeraren Erik Selin sålde samtliga aktier i Trianon under det tredje kvartalet. Den affären gav honom likvider om 72,4 miljoner kronor. Han sålde också knappt hälften av sitt innehav i Peab för 98 miljoner kronor. Det framgår av nya siffror hos Holdings. Han köpte istället på sig aktier i framförallt Swedish Match. Han köpte också för 12 miljoner i SEB.

Finansmannen Fredrik Lundberg köpte 100 000 aktier i Volvo för 19,9 miljoner i det tredje kvartalet. Betydligt större köp än så har Latour-grundaren Gustaf Douglas gjort. Han har köpt drygt 3 miljoner aktier i Hufvudstaden för runt 461,9 miljoner i tredje kvartalet. Största ägare i fastighetsbolaget är annars Fredrik Lundbergs investmentbolag Lundbergföretagen, så de båda miljardärerna verkar ha en positiv syn på Hufvudstaden.

Det finns fler kopplingar till fastighetssektorn när Afv går igenom Holdings data över hur flera svenska miljardärer agerat: Ilija Batljan har bland annat köpt för 10,8 miljoner i Fastpartner. Sven-Olof Johansson, VD i Fastpartner, har köpt för 343,9 miljoner i det egna bolaget under årets tredje kvartal.

Rutger Arnhult har också öppnat plånboken, noterar Omni Ekonomi. Han har köpt för 124,7 miljoner i Kungsleden och 117,2 miljoner i Castellum, där han är ordförande. Arnhult är ordförande i Castellum som har lagt ett uppköpsbud på Kungsleden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco