Svenska miljardärer agerar på börsen – Douglas köper i Hufvudstaden

Gustaf Douglas, Fredrik Lundberg och Rutger Arnhult har öppnat plånboken under det tredje kvartalet. Det visar Holdings data över hur svenska miljardärer agerat på börsen.
Börsen
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Affärsvärlden har gått igenom hur flera svenska miljardärer agerat på börsen under det tredje kvartalet. Balder-toppen och investeraren Erik Selin sålde samtliga aktier i Trianon under det tredje kvartalet. Den affären gav honom likvider om 72,4 miljoner kronor. Han sålde också knappt hälften av sitt innehav i Peab för 98 miljoner kronor. Det framgår av nya siffror hos Holdings. Han köpte istället på sig aktier i framförallt Swedish Match. Han köpte också för 12 miljoner i SEB.

Finansmannen Fredrik Lundberg köpte 100 000 aktier i Volvo för 19,9 miljoner i det tredje kvartalet. Betydligt större köp än så har Latour-grundaren Gustaf Douglas gjort. Han har köpt drygt 3 miljoner aktier i Hufvudstaden för runt 461,9 miljoner i tredje kvartalet. Största ägare i fastighetsbolaget är annars Fredrik Lundbergs investmentbolag Lundbergföretagen, så de båda miljardärerna verkar ha en positiv syn på Hufvudstaden.

Svenska miljardärer med störst aktieportföljer – Persson i topp

Det finns fler kopplingar till fastighetssektorn när Afv går igenom Holdings data över hur flera svenska miljardärer agerat: Ilija Batljan har bland annat köpt för 10,8 miljoner i Fastpartner. Sven-Olof Johansson, VD i Fastpartner, har köpt för 343,9 miljoner i det egna bolaget under årets tredje kvartal.

Rutger Arnhult har också öppnat plånboken, noterar Omni Ekonomi. Han har köpt för 124,7 miljoner i Kungsleden och 117,2 miljoner i Castellum, där han är ordförande. Arnhult är ordförande i Castellum som har lagt ett uppköpsbud på Kungsleden.