Svenska verkstadsbolag med på Credit Suisse-topplista

Låskoncernen Assa Abloy och verkstadsgruppen Atlas Copco finns med på Credit Suisse lista över "bästa investeringsidéer", enligt ett marknadsbrev.

Assa Abloy anses vara en av de bästa aktörerna när det kommer till att bygga hållbar tillväxt i vinst per aktie, med både strukturella och cykliska drivkrafter. Aktien är också att föredra i och med att den amerikanska byggsektorn visat på styrka, skriver banken.

Vidare anses det finnas uppsida i Atlas Copcos marginaler. Bland gynnsamma faktorer omnämns exponeringen mot gruvsektorns eftermarknad, valutamedvind och potentiella förvärv.

Sandvik syns däremot i listan över de aktier som anses vara sämre investeringsidéer, eller ”key underperforms”. Credit Suisse ser att det finns en resultatrisk inom affärsområdena Mining och Construction i och med minskade volymer samt att prissättningen kan komma att motverka bolagets möjligheter till självhjälp.

Banken skriver också att man förblir försiktigt inställd till bolag med exponering mot olja- och gassektorn, där Sandvik omnämns som exempel.

Credit Suisse har rekommendationen outperform och en riktkurs om 180 kronor för Assa Abloy. För Atlas Copco har banken också en outperform-rekommendation, med riktkursen 305 kronor. Sandvik har rekommendationen underperform med en riktkurs på 170 kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco