Swedbank: Ilija Batljans SBB tar plats – här är våra favoritaktier i olika sektorer

Balder och Volvo petas när Swedbank listar sina favoritaktier i olika sektorer på Stockholmsbörsen.
Ilija Batjlan SBB
Ilija Batljans SBB är en av Swedbanks favoritaktier.

Det geopolitiska läget och hur politiker och centralbanker agerar kommer att bli avgörande för utvecklingen på de finansiella marknaderna framåt, skriver Swedbank i en uppdatering kring vilka aktier som är storbankens sektorfavoriter.

Swedbanks favoritaktier i de olika sektorerna

Konsument

Embracer, H&M, Husqvarna

Fastigheter/Bygg

SBB, Nyfosa, Skanska

Hälsovård

Astra Zeneca, Elekta, Getinge

Bank/finans

Investor, Nordea, Handelsbanken

Telekom/IT

Ericsson, Hexagon, Millicom

Verkstad

ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, Munters, Sandvik

Bankens favoritaktier i de olika sektorerna på Stockholmsbörsen anses vara de bolag som för närvarande “har bäst förutsättningar att utvecklas väl i denna marknadsmiljö”.

I den färska uppdateringen lyfts Ilija Batljans SBB in i kategorin fastigheter/bygg. Erik Selins Balder anses inte längre vara en sektorfavorit. På samma sätt slutar Volvo vara en av Swedbanks favoritaktier i verkstadssektorn. Munters gör istället de andra verkstadsjättarna sällskap.

Det har stormat en del kring Ericsson under 2022 men aktien är en av Swedbanks favoriter i telekom & it-sektorn. Även Ericssons storägare Investor är en av bankens sektorfavoriter.

Vill du få koll på vilka aktier som gått bäst och sämst på Stockholmsbörsen i år kan du hitta det på Affärsvärldens sida Börsen idag. Där hittar du också utvecklingen för en rad råvaror och europeiska index.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.