Swedbanks nya favorit inom basindustri

Ahlström-Munksjö åker ut och en annan aktie plockas in i Swedbanks senaste uppdatering av sektorfavoriter.
Billerud

Swedbank byter ut Ahlström-Munksjö mot Billerud Korsnäs inom sektorn Basindustri.

Billerud Korsnäs ses ha en bra position då förpackningsverksamheten är tämligen opåverkad av covid-19-krisen. Dessutom har de medvind från lägre insatskostnader, så som lägre energipriser.

Swedbank ser också en strukturell och stabil tillväxt för vätskekartong samtidigt som nyckeln för en större omvärdering av Billerud Korsnäs ligger i den nya kartongmaskinen, KM7. Banken ser det som realistiskt att KM7 skulle kunna generera ett ebitda-resultat om 1,2 miljarder kronor 2023.

”Utifrån denna prognos för 2023 handlas aktien då till ett P/E på 9,1x. Givet dess stabilitet, tillväxt och prissättningskraft inom vätskekartong anser vi att detta är alldeles för lågt”, skriver Swedbank, som har rekommendationen köp med riktkurs 160 kronor på aktien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.