Sydkorea stoppar Volkswagen

Sydkorea har förbjudit försäljningen av nästan samtliga Volkswagen-fordon i landet. Totalt har 80 modeller som säljs av den tyska fordonsjätten och premiumvarumärket Audi fått sina certifikat indragna på grund av dieselutsläppen.

Det nya förbudet omfattar 83.000 bilar i Sydkorea, skriver Wall Street Journal.

Utöver försäljningsstoppet har man också valt att tilldela Volkswagen en bötessumma på 16,3 miljoner dollar. Det beror på att bolaget enligt uppgift ska ha fabricerat dokument för att erhålla certifikat. Volkswagen valde förra månaden att stoppa försäljningen av egna fordon där frågetecken kring certifieringen hade lyfts fram.

Volkswagen har inte hunnit ge kommenterar på det senaste förbudet.

Volkswagen har sålt cirka 310.000 fordon i Sydkorea under det senaste decenniet. Många av bolagets modeller tillhör bland de mest populära importerade bilarna.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.