Takata genomför rekordåterkallelse

Japanska Takata tvingas nu böja sig för tillsynsmyndigheterna och genomför den största återkallelsen någonsin i USA.

Nära 34 miljoner fordon med defekta krockkuddar kallas tillbaka vilket är en fördubbling jämfört med tidigare återkallelser, skriver Wall Street Journal.

Återkallelserna förväntas genomföras av upp till 11 olika biltillverkare, bland annat Honda, Toyota, General Motors och Daimler.

Trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA sade på tisdagen att Takata för första gången erkänt att bolagets krockkuddar är behäftade med fel. Takata har lämnat in fyra rapporter till myndigheterna vars innebörd pekar på att krockkuddarna riskerar att explodera med allt för hög kraft vilket kan leda till skador. Hittills har sex dödsfall och över 100 skador kopplats samman med problemen.

Takata är en direkt konkurrent till svenska Autoliv.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här